Манфред Вебер, водещият кандидат на Европейската народна партия (ЕНП) за

...
 Манфред Вебер, водещият кандидат на Европейската народна партия (ЕНП) за
Коментари Харесай

Манфред Вебер обеща да спре „Северен поток 2“

 Манфред Вебер, водещият претендент на Европейската национална партия (ЕНП) за ръководител на Европейската комисия (ЕК) на идните европейски парламентарни избори, има намерение да предотврати построяването на газопровода „ Северен поток 2 “ сред Русия и Германия.
„ Аз съм срещу този план, това не е в полза на Европейския съюз (ЕС) ", съобщи политикът в изявление за полската медия Polska Times .

На Вебер, който понастоящем е представител най-силната партия в Европейския парламент, се приписват най-хубави шансове за поста на ръководител на Европейска комисия, който сега е ангажиран от Жан-Клод Юнкер.„ Като началник на Европейската комисия ще употребявам всички вероятни правни средства за попречване на Северен поток 2 “, добави той.

Още при започване на март в изявление за полския Newsweek Вебер отхвърли „ изрично “ плана.

Така той се опълчва на позицията на федералното държавно управление, което пази газопровода през Балтийско море като принос за сигурността на доставките.

Запитан за опълчването на политиката на федералното държавно управление, той споделя пред полския вестник: „ Аз не съм немският претендент за началник на Европейска комисия, а претендент на ЕНП ".

Тъй като тръбата заобикаляла директни страни като Полша или Украйна, съпротивата е изключително висока в тези страни. Франция и Съединени американски щати също са срещу, тъй като се опасяват от прекомерно огромна взаимозависимост на европейците от Русия. В допълнение, Вашингтон също желае да внася полутечен газ в Европа ", уточни той.

„ Северен поток 2 “ е вторият водопровод в Балтийско море сред Русия и Германия. Зад него стои съветският държавен тръст „ Газпром “, който ще поеме половината от плануваните разноски по построяването в размер на 9,5 милиарда евро. Другата половина се финансира от пет европейски енергийни компании - дъщерното сдружение на BASF Wintershall, Uniper, OMV, Royal Dutch Shell и френската Engie.
По публикацията работиха: Бойчо Попов, редактор Елена Илиева
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР